młode ziemniaki (5 sztuk, ok. 200 g)
ogórek małosolny
2 rzodkiewki
szczypiorek
sos = łyżeczka oliwy + łyżka wody + łyżka ziół prowansalskich
Ziemniaki ugotowałam na parze (umyte, nieobrane, parowałam 20 minut), odstawiłam, aby przestygły. Pokroiłam w nierówne kawałki, polałam sosem, do tego dodałam posiekaną rzodkiewkę i ogórek ze szczypiorkiem. Całość siedziała w lodówce kilka godzin, po wycieczce rowerowej jak znalazł. Nie soliłam ani sałatki, ani ziemniaków w czasie parowania, wystarcza mi dodatek ziół i ogórka.
młode ziemniaki (5 sztuk, ok. 200 g)
ogórek małosolny
2 rzodkiewki
pomidor
szczypiorek
Przygotowanie jak wyżej, tyle że tym razem ziemniaki były ciepłe, do tego dodałam posiekane warzywa, bez oliwy, jadłam od razu po zrobieniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz