Składniki (porcja dla jednej osoby)
filety z miruny (200 g, 134 kcal)
jogurt naturalny bez tłuszczu i cukru (150 g, 60 kcal)
2 łyżki musztardy (20 g, 20 kcal)
2 łyżki rzeżuchy (3 g, 1 kcal)
przyprawy (u mnie tylko pieprz)
Wartość kaloryczna: ok. 215 kcal
Przygotowanie:
1. mirunę posypać przyprawami, można zostawić na jakiś czas, żeby nabrała smaku i ugotować na parze (około 8-10 minut, w zależności od wielkości kawałków)
2. w garnuszku wymieszać jogurt, musztardę, posiekaną rzeżuchę i doprawić
3. podgrzać na małym ogniu
4. rybę ułożyć na talerzu i polać sosem (podawać na ciepło)
Wyszło dobre!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz