Składniki (na 5 porcji po 3 pulpety):
520 g mięsa drobiowego mielonego (520 kcal)
1 jajko (60 g, 84 kcal)
1/2 cebuli (50 g, 14 kcal)
1 ogórek konserwowy (50 g, 12 kcal)
1 pieczarka (50 g, 9 kcal)
15 g papryki czerwonej (4 kcal)
15 g papryki zielonej (3 kcal)
15 g papryki żółtej (3 kcal)
przyprawy (pieprz, itd)
Przygotowanie:
1. wymieszać mięso, jajko i cebulę (posiekaną w drobną kostkę) ze sobą, przyprawić
2. mieszankę podzielić na dwie części
3A. dodać pokrojony w drobną kostkę ogórek
(danie nadaje się na I fazę Dukana)
Wyszło nam 6 pulpetów; 1 porcja (3 pulpety) to około 165 kcal
3B. dodać pokrojone w drobną kostkę pieczarki i papryki
(danie nadaje się na II fazę Dukana)
Wyszło nam z tego 9 pulpetów; 1 porcja (3 pulpety) to około 110 kcal
4. pulpety gotować na parze przez 25 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz