Danie nadaje się na I fazę South Beach, o ile się nie podchodzi rygorystycznie do cukru w surimi i koncentracie ;)
Składniki (4 babeczki):
5 paluszków surimi (ok. 70 g)
2 duże jajka
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łycha twarożku (ok. 30 g)
łyżka posiekanej pietruszki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
1. Paluszki posiekać na kawałki o długości ok. 0,5 cm.
2. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z koncentratem.
3. Wymieszać wszystkie składniki.
4. Formy na babeczki (metalowe) wyłożyłam papierem do pieczenia - chodziło mi o to, żeby nie przywierały...
5. Nałożyć masę do pojemników, piec ok. 45 minut w 170 stopniach.
6. Po upieczeniu wystudzić, są dobre na zimno.
7. Smakują pomidorowo-ziołowo, surimi było mało (na szczęście) wyczuwalne.
8. 2 babeczki się nieco przypiekły - ale tylko z zewnątrz i nie były spalone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz