Składniki (1 porcja):
3 średnie boczniaki
2 jajka
1/4 cebuli czerwonej
łyżka oliwy
pietruszka zielona (2 łyżki)
przyprawy (u mnie mieszanka do jajek Kamis)
Przygotowanie:
Boczniaki umyć i pokroić kapelusze na ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka. Poddusić do miękkości cebulę i boczniaki wraz z przyprawami, dodać jajka i łyżkę pietruszki, usmażyć jajecznicę zgodnie z upodobaniami na glutowato bądź nie ;) Posypać pietruszką.
Składniki (1 porcja):
1 duży boczniak
2 jajka
1/4 cebuli
łyżka oliwy
zioła prowansalskie
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
Boczniaki umyć i pokroić na paseczki. Cebulę pokroić w piórka. Poddusić do miękkości cebulę i boczniaki. Jajka rozbełtać z ziołami i koncentratem, dodać do grzybów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz