Składniki (1 porcja):
średnia papryka (u mnie 2 - zielona i żółta, w przepisie 1 czerwona)
pomidor
2 pieczarki
mała cebulka
pół kuli mozzarelli light
zioła prowansalskie, pieprz, inne przyprawy do smaku
Przygotowanie:
1. od papryki odciąć czubek i usunąć nasiona
2. posiekać pieczarki, pomidor, cebulkę i ser
3. wymieszać ze sobą, doprawić
4. nafaszerować papryki
5. parować w parowarze około 30 minut
Uwagi:
1. w przepisie była jedna papryka, ale u mnie farszu wyszło dwa razy za dużo, więc zrobiłam jeszcze jedną
2. po gotowaniu wewnątrz papryki zostało sporo wody (pieczarki puściły). Przydałoby się coś, co wchłonie sok - może mięso, może trochę otrębów? Będę jeszcze kombinować.
3. ogólnie bardzo mi smakowało i będę jeszcze robić - pewnie z nieco innym farszem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz