sobota, 13 marca 2010

Potrawka tuńczykowa z makaronem

Seria niemal identycznych potrawek z ostatnich dni. Powód prosty - nie chciało mi się iść do sklepu po mięso, więc jako źródło białka był tuńczyk i dogorywający ser... Oto wersja pierwsza - tuńczyk + pomidory.

Potrawka tuńczykowa z makaronem

Składniki (1 porcja):
makaron pełnoziarnisty (70 g, 226 kcal)
pół puszki pomidorów krojonych z bazylią (200 g, 44 kcal)
pół puszki tuńczyka w sosie własnym (60 g, 60 kcal)
pół cebulki (30 g, 8 kcal)
cynamon, przyprawy (tymianek, oregano, ...)

Wartość kaloryczna = ok. 340 kcal, B/T/W: 25/3/54 g

Przygotowanie:
1. makaron ugotować al dente
2. w tym czasie poddusić cebulkę na łyżce wody, dodać przyprawy (w tym cynamon)
3. dodać pomidory i tuńczyka, podgotować do odparowania wody
4. wymieszać z makaronem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz