Składniki:
wkład właściwy:
tuńczyk w sosie własnym (125 g, 124 kcal)
mix sałat: roszponka, kędzierzawa, radicchio (75 g, 17 kcal)
pomidor (200 g, 30 kcal)
ogórek (130 g, 13 kcal)
rzodkiewki (30 g, 3 kcal)
papryka czerwona (110 g, 26 kcal)
sos:
łyżeczka oliwy z oliwek (5 g, 44 kcal)
łyżeczka octu jabłkowego
łyżeczka wody
1/2 łyżeczki musztardy (5 g, 5 kcal)
zioła ulubione (użyłam mieszanki Kamis do sałatek)
Wartość kaloryczna całości = ok. 261 kcal
Składniki: B/T/W: 35/7/14 g, w tym kwasy nienasycone 5 g
Przygotowanie:
1. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki sosu, odstawić na chwilę
2. Warzywa pokroić na kawałki, wymieszać z odsączonym tuńczykiem, dodać sos.
3. Spożywać... To miały być dwie porcje, ale ja zjadłam całość na raz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz