Składniki (1 porcja):
pół puszki pomidorów z bazylią (200 g, 44 kcal)
pół puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (60 g, 60 kcal)
pół cebuli (40 g, 11 kcal)
papryka żółta (70 g, 11 kcal)
3 średnie pieczarki (190 g, 29 kcal)
kawałek mozzarelli light 10% tłuszczu (30 g, 53 kcal)
przyprawy (oregano, tymianek, ...)
Wartość kaloryczna = ok. 207 kcal, B/T/W: 28/5/12 g
Przygotowanie:
1. warzywa posiekać w niezbyt małe kawałki
2. na łyżce wody poddusić cebulę z przyprawami
3. dodać pieczarki, a potem paprykę, poddusić aż trochę zmiękną
4. dodać tuńczyka i pomidory, gotować do odparowania większości sosu
5. dodać startą bądź pokrojoną mozzarellę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz