piątek, 24 czerwca 2011

Fasolka szparagowa z mozzarellą

Kolejna sałatka wzorowana na włoskich potrawach - ponownie znacznie lepsza by była z bazylią świeżą, a nie suszoną.



Sałatka z fasolki szparagowej i mozzarelli

fasolka szparagowa żółta (200 g)
pół kulki mozzarelli (ok. 65 g, u mnie udawana mozzarella light)
duża rzodkiewka
mały pomidor
bazylia (nie miałam świeżej)

sos = łyżeczka oliwy z oliwek + łyżka wody + bazylia (jeżeli suszona)

Fasolkę ugotować (na parze 25 min. - lubię półtwardą). Ser i rzodkiewkę pokroić w plastry, pomidor w małe kawałki. Fasolkę i rzodkiew wymieszać, na to położyć ser polany sosem, a na to pomidory. Jak ktoś ma, dodać świeżej bazylii. Odstawić na kilkanaście minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz