niedziela, 19 czerwca 2011

Soba z fetą i pomidorami

Drobne opóźnienie, zwłaszcza patrząc na to, jak skomplikowany jest przepis, no ale cóż.

Jest to jedno z bardzo prostych dań, które robię sobie czasem jako drugie śniadanie/lunch na wydziale - dobrze smakuje na zimno, jak już się przegryzie. Ale pewnie można jeść tuż po ugotowaniu makaronu.



(i dlaczego to zdjęcie jest znowu obrócone? No doprawdy!)

Soba z fetą


Składniki (1 porcja):
wiązka soby (makaronu gryczanego - ok. 75g
feta, bądź odtłuszczony ser fetopodobny - ok. 30 g
pomidor
łyżeczka rzeżuchy

Przygotowanie:
Sobę ugotować, przepłukać wodą, odcedzić. Dodać pokrojoną fetę i pomidora, rzeżuchę, odstawić wymieszane w chłodne miejsce na kilkanaście minut. Spożywać ze smakiem - danie delikatne, dobre na upały, jest niezapychające, a jednak pożywne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz