środa, 24 lutego 2010

Pasta łososiowo-twarożkowa

Zrobiłam ją w dwóch "wersjach" - jedna z użyciem blendera, a druga nie. Od razu mówię, że ta wersja blenderowa jest lepsza - delikatniejsza, fajniej się je.

Pasta łososiowo-twarożkowa (w dwóch wersjach)

Składniki (na 2x3 porcje):
łosoś wędzony sałatkowy (2x50 g, 2x83 kcal)
serek twarogowy chudy (2x60 g, 2x88 kcal)
serek naturalny Turek Figura 5% (2x10 g, 2x9 kcal)
cebula (2x20 g, 2x6 kcal)
rzeżucha do posypania
przyprawy do smaku, pieprz

Średnia wartość kaloryczna jednej porcji - ok. 50 kcal

Przygotowanie (dwie wersje na raz):
1. cebulkę poddusić w 2 łyżkach wody, ostudzić
2. łososia posiekać blenderem (jedna wersja), bądź pociąć na kawałki (druga wersja)
3. wymieszać łososia, cebulę i serki tak, aby powstała w miarę gładka masa
4. przyprawić
5. opcjonalnie posypać rzeżuchą (można też wymieszać)

Ja jadłam na kromkach domowego chleba posypane rzeżuchą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz