środa, 24 lutego 2010

Pasta tuńczykowo-twarożkowa

Tym razem z tuńczykiem - też dobra.

Pasta tuńczykowo-twarożkowa

Składniki (na 8 porcji):
tuńczyk sałatkowy w sosie własnym (120 g, 140 kcal)
serek twarogowy chudy (130 g, 115 kcal)
serek naturalny Turek Figura 5% (25 g, 20 kcal)
cebula (35 g, 10 kcal)
rzodkiewka (10 g, 2 kcal)
rzeżucha (10 g, 3 kcal)
przyprawy do smaku, pieprz

Średnia wartość kaloryczna jednej porcji - ok. 35 kcal

Przygotowanie (dwie wersje na raz):
1. cebulkę poddusić w 2 łyżkach wody, ostudzić
2. odsączyć tuńczyka z sosu, rzodkiewki posiekać
3. wymieszać tuńczyka, cebulę, rzeżuchę, rzodkiewi i serki tak, aby powstała w miarę gładka masa
4. przyprawić

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz