środa, 12 maja 2010

Breja sernikowa

Nie wiem, skąd mam przepis, więc może coś nie tak z proporcjami zrobiłam, ale nie jestem zbytnio zadowolona z efektu, bo zamiast ciasta dostałam... pudding?

Breja sernikowa

Składniki:
200 g twarogu chudego
1/2 szklanki mleka
1/4 opakowania budyniu bez cukru (ok. 10 g - u mnie czekoladowy)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
3 czubate łyżeczki słodzika do pieczenia

Przygotowanie:
Ubić pianę z białek.

Resztę składników dokładnie wymieszać, aż nie będzie grudek.

Dodać pianę.

Piec ok. 70 minut w 160 stopniach.

Niestety, albo to było za krótko, albo proporcje nie te, bo z wierzchu się spiekł, a w środku był ekstremalnie wilgotny. Rozpadł się po wyjęciu z foremki, ale w smaku ok. Z pewnym grzechem nadaje się na dietę (zawiera trochę budyniu - skrobia), ale myślę, że efekt nie jest tego warty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz