piątek, 7 maja 2010

Jajecznica z dzieciństwa...

Taką jajecznicę robił dla mnie Tata. Oczywiście ta moja to jej nędzna podróbka - bo dieta, brak pieniędzy, brak umiejętności w przyprawianiu, ale na bezrybiu... Zeżarłam, zanim zdążyłam zrobić zdjęcie. Jak się dorobię i będzie mnie stać na ogórki, to zrobię raz jeszcze ;)

Jajecznica z ogórkami i papryką

Składniki (wspólne):
2 jajka
2 ogórki kiszone
pół papryki czerwonej
cebula - pół albo cała
Składniki (wersja Taty):
kiełbaska bądź boczek
keczup
dobry smalec
Składniki (wersja moja):
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Podsmażyć cebulkę. Następnie - jeżeli to wersja mięsna - dodać mięso. Potem - pokrojony w małą kostkę ogórek i paprykę, poddusić aż trochę zmięknie. Na koniec - keczup bądź koncentrat wymieszany z jajkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz