poniedziałek, 10 maja 2010

Sałatka z fety i białych szparagów

A więc uczę się przygotowywać szparagi. Właściwie nie wiem, co mnie do tego skłoniło, bo dotychczas miałam raczej nieprzyjemne wspomnienia jeżeli chodzi o to warzywo (rozgotowany szparag zawinięty w jakiś ochłap szynki). No ale wszystko się zmienia.

Podstawowe informacje o szparagach można znaleźć tu bądź tu.

Sałatka z fety i szparagów

Składniki (1 porcja obiadowa):
białe szparagi - pół pęczka
feta (a właściwie fetopodobny ser light) - 100 g
pomidor lub garść pomidorków koktajlowych
kapary - 2 łyżeczki

Przygotowanie:
Przygotować szparagi - odłamać zdrewniałe końcówki, obrać, ugotować na parze ok. 10-15 minut. Pomidor pokroić w kawałki wielkości mniej więcej połowy pomidorka koktajlowego. Ser pokruszyć bądź rozgnieść widelcem. Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz