poniedziałek, 10 maja 2010

Czekoladowe smarowidło

Dość standardowa wersja dietetycznego kremu do kanapek... Wciąż jestem w ciągu czekoladowym, a w dodatku miałam resztę serka homogenizowanego i mleko w proszku, które zbliżało się niebezpiecznie do końca swej daty ważności. Wykorzystałam do smarowania chlebka otrębowego - w wersji na zimno i na ciepło, oraz do wyjadania palcem... :/

Czekoladowe smarowidło

Składniki (na małą miseczkę):
mleko w proszku - 20 g (ok. 2 łyżki)
kakao - 10 g (2 łyżeczki)
serek homogenizowany - 100 g
mleko - 15 g (mniej więcej 2 łyżki)
wybrany aromat (u mnie rumowy) - 1/4 łyżeczki
w razie potrzeby - słodzik (ja nie dodałam)

Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki ze sobą, aż powstanie (w miarę) jednolita masa. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz